De laatste jaren hebben we de prijs van King Krab stelselmatig zien stijgen. Van pakweg 50 euro per kilogram ging de prijs in 2021 naar 80 euro per kilogram. We werken al jaren met de heerlijke king krab gevangen in de Kamchatka regio. Deze is wereldwijd bekend om zijn vleesgehalte en heerlijke smaak.

Jammer genoeg is sinds 2022 de aanvoer van King Krab uit deze Russische regio beperkt geworden, mede daardoor is de prijs spectaculair gestegen. De aankoopprijs ging dit jaar van 100 naar ondertussen 180 euro per kilogram. Als je dan even rekent dat één grote king krab poot zo’n 400 gram weegt is dit wel veel geld.

We staan nog steeds in twijfel of we king krab zullen aanbieden met de eindejaarsperiode. Wetende dat de prijs alsmaar kan en zal stijgen. Wie zal straks 250 euro per kilogram neerleggen? Of willen onze klanten nog steeds genieten van het heerlijke king krab vlees?

De Oesterput