#beleef

Een oesterkwekerij bezoeken is een unieke belevenis. Onze kweker vertelt je alles over onze “Ostendaises” tijdens een rondleiding waar je volledig wordt ondergedompeld in de wereld van oesters. 

#Ervaar

Op zoek naar een actieve en unieke ervaring? Dan is een oester belevenis echt iets voor jou! 

Tijdens een oester belevenis ga je een halve dag mee met één van onze oesterkwekers. We vertellen je niet alleen over het ontstaan van ons bedrijf en de geschiedenis van de Oostendse oesters maar ook ga je met waadpak aan mee in het water. Samen gaan we mandjes uithalen, onze oogst controleren & sorteren. De beste selecteren we alvast om straks te degusteren! 

 

#ontdek

Maak kennis met ons bedrijf en onze Oostendse oesters aan de hand van een groepsbezoek.

Ga mee met één van onze oesterkwekers en kom alles te weten over de Belgische oestercultuur. We tonen je welke kweektechnieken we vandaag de dag gebruiken en of dit een invloed heeft op de oester zelf. Van kleine oesterlarves tot volwaardige lekkernij, het hele productieproces komt aan bod.  En nadien? Dan genieten we samen van enkele verse oesters en bijpassend glaasje wijn. Ook deze rondleiding gaat grotendeels buiten door, enkel bij storm- of regenweer is er een backupplan aan de hand van een presentatie binnen.

 

#geniet

Maak een beleving na een oestertour compleet met en lekkere lunch.

Na iedere oestertour krijg je enkele lekkere oesters voorgeschoteld met bijpassend glaasje wijn of bubbels. Wil je de beleving compleet maken dan kan je kiezen om te blijven lunchen in onze seafood bar of gerenoveerde oesterloods. Van een simpele broodjeslunch tot heus seafood-buffet, er is voor elk wat wils. Bekijk hieronder ons aanbod voor dagreizen en plan je volgende bezoek! 

 

PRIJZEN TOURS

Ontdekking

Tijdens deze tour ontdek je alles onze onze Oostendse oesters. De volledige rondleiding duurt een uur tot anderhalfuur, afhankelijk van de interesse en vragen.

extra info

Groep minimum 20 personen
Inclusief 2 oesters & glas wijn
Enkel in de namiddag

Belevenis

Ga een halve dag mee met onze kweker in het water en laat je onderdompelen in de wereld van oesters. Nadien kan je genieten van de beste zeevruchten & wijnen.

extra info

Minimum 4 personen
Maximum 15 personen

Genieten

Na de rondleiding voetjes onder tafel voor één van onze lunchformules. In kleine groep geniet je in onze seafoodbar, grotere groepen nemen plaats in onze oesterloods.

extra info

Minimum 15 personen
Maximum 80 personen

Boek een oestertour

 

Het voorjaar en de zomer van 2024 zijn volzet. Er kunnen geen reservaties voor rondleidingen meer aangenomen worden. We raden aan om snel nog te reserveren voor het najaar 2024 of voorjaar 2025 als je zeker wil zijn van je bezoek!

De Oesterput