#celebrate

Bijna 30 jaar kan je bij ons terecht voor heerlijke lekkernijen met de feestdagen. We geven je graag wat praktische info mee.

Je bestelling kan je online of fysiek in onze winkel plaatsen, telefonisch nemen we dit jaar geen bestellingen aan. Voor topdagen zoals 24, 25 & 31 december zal je een volgnummer bij je bestelling krijgen. Dit nummer is belangrijk om mee te hebben op de afhaaldag. Enkel op die manier kunnen we vlot je bestelling terug vinden.

Op 24 & 31 december organiseren we de afhaling in onze feestzaal, deze is het rechtse gebouw (met dakpannen) naast onze winkel. 

Wil je liever niet aanschuiven dan kan je je producten ook geleverd krijgen. We leveren enkel in de regio Middenkust & Brugge. Gezien deze leveringen mee gaan met de leveringen horeca kunnen wij geen exact uur voorspellen. 

#TIPS

Bespaar tijd

Heb je rauwe of levende producten nodig zoals rauwe langoustines, levende kreeft/krab,.. kom dan niet op de drukste dagen maar één à twee dagen vooraf. Ook voor schelpjes zoals wulken, kreukels of een potje krabsalade raden we aan in de winkel langs te komen. Zo schuif je minder lang aan en kan je rustig alle voorbereidingen treffen. 

7 dagen houdbaar

Wil je graag oesters op je menu? Weet dan dat je deze tot 7 dagen kan bewaren in de koelkast. Ongeopende oesters kan je dus perfect 1 à 2 dagen op voorhand komen ophalen, heb je er nadien over dan kan je ze in de koelkast bewaren.

Kreeft bereiden

Ga je zelf aan de slag met kreeft? Dan raden we bij elke bereiding aan om ze enkele minuutjes te koken. Door het koken worden de eiwitten, dit in het vlees zitten, verhit en komt het vlees makkelijk los van het pantser. Daarna kan je een saus naar keuze op het vlees doen en de kreeft verder garen in de oven. Half gekookte kreeften kan je ook bij ons bestellen.

Kooktijd kreeft

Hou bij het koken van een kreeft steeds rekening met het gewicht, recepturen met 3 à 5 minuten kooktijd is te weinig. Een kreeft van 1 kg zal er namelijk na 5 minuten nog even donker uit zien als toen hij levend was. Kook je 1 kreeft in één grote pot reken op 8 à 10 minuten voor een kreeft van 500 gram. Doe er 2 minuten bij per 100 gram. Hoe meer kreeften je in de pot doet hoe sneller het water afkoelt en hoe meer tijd je moet voorzien om de kreeften te koken. Voorzie dus steeds een pot die groot genoeg is, kook desnoods in twee à drie keer.

 

openingsuren

Zondag 24 december

Maandag 25 december

Dinsdag 26 december

Zondag 31 december

9u – 12u / 13u – 17u

9u – 12u

9u – 12u / 13u – 17u

9u – 12u / 13u – 17u

maandag 1 januari

Dinsdag 2 januari

Woensdag 3 januari

GESLOTEN

GESLOTEN

GESLOTEN

Andere niet vermelde dagen zijn we zoals gewoonlijk open. Van 9u00 tot 12u00 en 13u00 tot 17u00.

De Oesterput