DE OESTERPUT

#ostendaise
Als familie kweken wij op traditionele wijze, kennis, vakmanschap en heel veel passie de enige Belgische oester. Het kweken doen we in de Oostendse wateren van de spuikom, een zilt waterbassin die een typische smaak geven aan onze ‘Ostendaise’.
Ostendaise oesters kennen hun oorsprong lang voor onze start in 1995. Miljoenen van de befaamde Royal d’Ostende werden reeds 300 jaar geleden geëxporteerd naar Frankrijk, Rusland, de Balkanstaten en de Duitse en Oostenrijkse gebieden. De Belgische ‘Ostendaisen’ mochten in deze periode onder geen beding ontbreken op de menu’s van de Europese upper class. Vandaag de dag zijn we de enige kwekerij die het oorspronkelijke DNA heeft van deze pareltjes.
Onze Oostendse oesters worden tegenwoordig met een moderne kweektechniek gekweekt. Dankzij deze techniek en het voedingsrijke water kunnen we een goed gevleesde, zacht zilte oester creëren. Eentje om echt fier op te zijn! Je vindt ze vandaag de dag terug in de betere restaurants in België.
Liefhebbers kunnen in onze winkel het jaar rond terecht voor een kratje verse oesters. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in andere ‘zeelicatessen’ zoals kreeft, krab, Zeeuwse mosselen, palourdes, clams, langoustines, Noordzeegarnalen, gerookte zalm, enz.

#seafoodbar
Na bijna 20 jaar als vaste waarde in Oostende voor oesters en zeevruchten, breiden we uit met een nieuw concept: ‘tasting’. Uiteraard met onze eigen verse oesters én andere dagverse schaal- en schelpdieren, met zorg en passie bereid om hun pure smaken te laten stralen.
Je kan bij ons à la carte eten: kreeften, oesters en onze zeevruchtenschotel zijn altijd beschikbaar, zonder vooraf te bestellen. Liever iets lichter? Geniet van kleinere porties of tapas om te delen, perfect voor een smakelijke apero of lunch.