Amandes

4,00 per kilogram
0 out of 5

Amandes kan een doorsnede behalen van 10 centimeter en heeft een bruin gemarmerd uiterlijk. Amandes bezitten stevig vlees en zijn zoet van smaak. Amandes kun je het beste stomen of bakken met wat kruiden, doe dit niet te lang anders wordt het vlees taai.

Clams

14,00 per kilogram
0 out of 5

Clams zijn grote wit-grijze schelpen met stevig vlees. De bekendste bereiding hiermee is de Amerikaanse ‘clam chowder’ soep, maar je kan ze ook even kort aanstoven met wat kruiden totdat ze open vallen.

Kokkels

15,00 per kilogram
0 out of 5

Kokkels zijn kleine witte schelpjes afkomstig uit de Waddenzee. Kokkels zijn eenvoudig te bereiden en zijn een lekkere aanvullen op een zeevruchtenschotel, verwerkt in een paella, als tapa, enz.  Kokkels kan je best enkele minuten stoven met vers versneden groentjes zoals ajuin, knoflook & selder.

Kreukels

16,0017,00 per kilogram
0 out of 5

Een kreukel beter gekend als caracole , is een kleine donkerbruine zeeslak. Ze worden gekookt in een kruidige bouillon en zijn een lekker als borrelhapje. Je kan de kreukel uit zijn schelp verwijderen met een kromme speld.

Mosselen

5,008,00 per kilogram
0 out of 5

Zeeuwse mosselen zijn de meest populaire schelpdieren in België, niet alleen tijdens de zomer maar het ganse jaar door zijn ze verkrijgbaar. Wij verkopen het merk Prins & Dingemanse mosselen, zeer vers, steeds goed gevuld en mooi gekuist. Je kan ze in drie maten krijgen: Super, Imperal & Jumbo waarbij Jumbo de meest populaire maat is.

Scheermessen

14,00 per kilogram
0 out of 5

Scheermessen, ook wel gekend als couteaux, zijn langwerpige smalle schelpen. Mesheften kunnen als mosselen gekookt worden (3 minuten) of kort gebakken. Ze zijn lekker in een pasta of als voorgerecht met lekker sausje.

St-Jacobsnoot

50,00 per kilogram
0 out of 5

Sint-Jacobsnoten hebben spierwit vlees en worden vaak gebruikt voor gastronomische bereidingen. Ze kunnen op verschillende manieren bereid worden: gemarineerd, rauw, gegratineerd of gepocheerd. Sint-Jacobsnoten worden het best zeer kort op een hoog vuur gebakken, zo krijgen ze een lekker korstje en zijn ze vanbinnen perfect!

 

Tapijtschelpen

21,00 per kilogram
0 out of 5

Tapijtschelpen ofwel palourdes genaamd zijn ovale schelpdieren van ongeveer een 5-tal centimeter. De kleur van het schelpdier varieert van wit tot zwart en van grijs tot geel en is altijd gevlekt. Ze zijn de meest gekend in de ‘pasta vongole’. Ze zijn het hele jaar vers verkrijgbaar. Je kan ze klaarmaken in een grote pan met een beetje olijfolie & knoflook.

Wulken

12,00 per kilogram
0 out of 5

Deze lekkere wulken, zijn middelgrote schelpen die je zo koud kan eten. Ze zijn reeds gekookt, lekker pittig gekruid en passen perfect bij een aperitief of als onderdeel van een zelf samengestelde zeevruchtenschotel.