Oostendse trots

‘Ostendaises’

 

Ostendaise oesters kennen een rijke geschiedenis teruggaande naar 1865. Miljoenen van de befaamde Royal d’Ostende werden geëxporteerd naar Frankrijk, Rusland, de Balkanstaten, de Duitse en Oostenrijkse gebieden. De Belgische ‘Ostendaisen’ mochten in deze periode onder geen beding ontbreken op de menu’s van de Europese upperclass.

Vandaag de dag zijn we de enige kwekerij die het oorspronkelijke DNA van deze pareltjes bezit. Op traditionele wijze, met vakmanschap en veel passie worden onze ‘Ostendaise’ oesters in de spuikom gekweekt. De oesters worden vanaf klein zaadje opgekweekt tot een volwaardige lekkernij die tijdens de wintermaanden geoogst wordt.
Dankzij het voedingsrijke water in de spuikom en een goede opvolging krijgen we een vlezige oester, zacht ziltig en vol van smaak.
De Ostendaise oester is voor mij een top product die een vaste waarde is op mijn menu kaart. De Oostendse oester heeft de perfecte balans tussen een licht zilte en subtiele fijne zoete smaak.

– Filip Claeys (Restraurant de Jonkman**)

“ ENKELE SFEERBEELDEN
VAN DE OESTERKWEEK IN OOSTENDE”

Instagram

0
    0
    Je winkelmandje
    Je winkelmandje is leegTerugkeren naar webshop