Pagina wordt geladen

Oesterkweek

Ons product

Onze passie

Sinds 1995 kweken wij in Oostende de enige echte Belgische oester, ‘De Ostendaise’.
Dankzij de goede opvolging en zorg voor de oesters, kunnen we een goede kwaliteit garanderen! De Oostendse oester is een smaakvol product om trots op te zijn!

Historiek

1765

Twee Gentse handelaars zagen het potentieel van een inheemse oesterkweek en besloten om een eigen kwekerij op te starten aan de Vlaamse kust. Genaamd “Claeys & Cie”.

1860-1914

De oesterparken evolueerden tijdens de ‘Belle Epoque’ naar populaire toeristische attracties, waar de gasten na een rondleiding plaats konden nemen in het bijhorende restaurant om het zilte lekkers te proeven.

1934

Experimenteren met de integrale oesterkweek op de Oostendse spuikom. Een jaar later werd dit verdergezet door firma Halewyck & Cie.

1945

Na WO II heropenden langs heel de Belgische kust nog slechts vier oesterfirma’s hun deuren. De oesters werden meestal ingevoerd.

1973

Firma Halewyck stopt na een mislukte oogst met de oesterkweek. Bedrijf sluit even later.

1995

De eeuwenoude Belgische traditie krijgt en nieuwe impuls. Familie Puystjens start met experimentele oesterkweek op de spuikom.

1997

De eerste Belgische oester komt op de markt. Nog steeds wordt deze gekweekt in Oostendse wateren.

Oesterkweek in Oostende

Kleine oesterlarves worden geproduceerd.

Oesterzaad

Tijdens het groeiproces worden oesters regelmatig gesorteerd.

Sortering

Wanneer de oesters groot genoeg zijn worden ze geoogst, gesorteerd & gespoeld.

Oogsten

Eetklare oesters worden ingepakt voor de klanten.

Inpakken

©2016 Oesterput Oostende