De Oesterput

Kom en beleef oesters

We horen het vaak: “Oesters in België?” en bijna klinkt een ‘Nee..’
Iedereen kent natuurlijk de Franse of Zeeuwse oesters en hun oestercultuur, maar ook in België mogen we fier zijn op onze oestercultuur.

Al meer dan 250 jaar bestaat in België een traditie van oesterkweek en is er sprake van Belgische oesters. Tijdens een groepsbezoek starten we met het vertellen van deze rijke geschiedenis, hoe is deze ontstaan, waren er veel oesterkwekers aan de kust, hoe was de kweek, wat tijdens de oorlog,…

Daarna gaan we wat dieper in op ons verhaal. Sinds 1995 zijn wij, familie Puystjens, gestart met het kweken van de Oostendse oesters maar waarom zijn we begonnen, uit passie voor het product of is er een andere reden?

De rondleiding gaat grotendeels buiten door op onze pontons die op de spuikom drijven. Hier voelen wij als oesterkweker ons thuis, hier groeien onze oesters! We geven je meer uitleg over het ontstaan en de groei van onze oesters, hoe pakken we het aan, in welke mandjes worden ze uitgezet, hoe sorteren we de oesters, wanneer is de oogst,…

Je neemt een kijkje in onze binneninstallaties waar de oesters die klaar zijn voor verkoop gestockeerd liggen. Uiteraard tonen we je hoe een oester te openen zo ben je na de volledige rondleiding helemaal klaar om thuis aan de slag te gaan!

Na afloop van de rondleiding worden je twee oesters en een glaasje wijn aangeboden ter degustatie.

Zin gekregen in een bedrijfsbezoek? Neem snel contact met ons op, geef de voorkeursdatum & een startuur door, we bekijken de beschikbaarheid en laten snel iets weten.
Ieder groepsbezoek kan aangepast worden aan de groep/leeftijd/niveau…

Bovendien kan je een bedrijfsbezoek koppelen aan een heerlijke maaltijd! Een visbuffet, bouillabaisse, broodjeslunch, barbecue,… we bieden verschillende cateringsmogelijkheden aan. Neem contact met ons op om hierover meer informatie te verkrijgen.

In open lucht

Koud of motregen? Voorzie je hierop!

Rolstoeltoegankelijk

Volledige rondleiding is toegankelijk.

Parking

10 auto’s op onze parking, omliggende straten gratis parkeren

Rondleiding met degustatie

12 euro per persoon

Kinderen welkom

5 euro per persoon (tot 12 j), zonder oesterdegustatie

Minimum 17 personen

Groepen kleiner betalen het forfait € 200

Reserveer een groepsbezoek

X